In ultima saptamana a lunii aprilie 2017, a avut loc Campionatul Mondial al Ciobanestilor Belgieni FMBB 2017.

Ca sa intelegeti mai bine,  FMBB 2017 a fost cel mai mare eveniment sportiv chinologic din istoria sportului canin. S-au intrecut peste 700 de ciobanesti belgieni din intreaga lume in urmatoarele sporturi canine: IPO, Mondioring, Agility, Obedience, Canicross.   

   Deschiderea campionatului mondial a avut loc in frumosul centrul istoric al orasului Halle an Der Saale. Pe urma au urmat sedintele tehnice  si tragerile la sorti.

   A fost o ocazie extraodinara de a intalni  vechi prieteni, concurenti si crescatori din intreaga lume, de a cunoaste noi sportivi de renume,  de a vedea caini de exceptie, toate acestea  intr-o ambianta organizata excelent.

Organizarea a fost impecabilă, în sensul că totul a fost conform standardelor germane. Sâmbătă seara, înaintea premierii, a fost organizata Gala Diner, unde participanţii şi invitaţii au sărbătorit această întâlnire remarcabila, unde s-a socializat, s-a mâncat, s-a dansat şi lumea s-a simţit extraordinar.

   In acest an am concurat cu Dilara la categoria 3 Mondioring. In urma tragerii la sorti am concurat cu numarul 7,  vineri 28.04.2017, imediat dupa pranz.

 Impreuna cu Dilara am avut un parcurs extraordinar . La iesirea din competitie am avut acelasi sentiment ca acum 2 ani cand castigam cu Dilara categoria 2 Mondioring FMBB 2015 Cehia, Pisek. Eram multumit si fericit pentru comunicarea care am avut-o cu Dilara, de prestatia noastra. Simteam senzatia lucrului bine facut . Nu stiam ce  loc o sa ocup pana la final, nu asta ma preocupa, aveam o senzatie de implinire sufleteasca.

Dupa 3 zile de competitie acerba , au venit si rezultatele unde am castigat locul 3 la categoria 3 Mondioring.  Acest loc este o clasare istorica in Mondioring-ul romanesc, respectiv este prima urcare pe podiumul mondial la categoria 3 a unui roman. 

Pentru mine este o performanta incredibila, este un vis atins, cu Dilara, un caine de doar 4 ani, cu care in 2 ani, am urcat de 2 ori pe podiumul campionatului mondial.

In urma acestei victorii, mai multi oameni au pus umarul la a anunta in toata Romania rezultatul meu si al Dilarei, de aceea tin sa le multumesc si in scris.

Multumirile le adresez in special:

Crisana.ro si Sorin Ilisie

http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-1/campionatul-mondial-al-ciobanestilor-belgieni-alex-bondar-si-dilara-au-scris-istorie-157572.html

 

Digi24 si Anca Deac

http://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/un-oradean-performanta-unica-in-domeniul-canin-731357

Florin Mihalca, Bihoreanul.ro si Radio Transilvania care au realizat un interviu cu mine in data de 27.05.2017

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-2-19/oradeanul-alexandru-bondar-si-cainele-sau-dilara-medaliati-la-campionatul-mondial-de-mondioring-din-germania-134359.html

http://www.oradea-online.ro/campionatul-mondial-al-ciobanestilor-belgieni-alex-bondar-si-dilara-au-scris-istorie_126566.html

http://www.bihon.ro/performanta-unica-pentru-romania/1833914

 

http://stirilocale24.ro/bihor/campionatul-mondial-al-ciobanestilor-belgieni-alex-bondar-si-dilara-au-scris-istorie-774913/

 Sebastian Bei , Antena 1 in 28.05.2017

http://observator.tv/social/un-tanar-din-oradea-ar-putea-intra-in-istoria-chinologiei-romanesti-211710.html

Povestea continua…

Multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil si care mi-au fost alaturi.

no images were found

Sfatul medicului