Noi încercăm să învăţăm clienţii şi elevii noştri cele trei reguli universale ale dresajului canin, care dacă sunt aplicate în mod constant pot modifica comportamentul oricărui câine sănătos fizic şi psihic. Orice modificare de comportamnet poate fi redusă la doar 2 tipuri de input care transmit informaţii câinelui dvs.

     Primul input se numeşte recompensa şi reprezintă un lucru plăcut de câine, iar pedeapsa pe de altă parte, reprezintă lucru displăcut de către acesta. Recompensa poate să fie: o îmbrăţişare, o mângâiere, un bătut pe umăr sau un pupic. O formă de pedeapsă poate fi cuvântul nu, o corecţie aplicată din lesă, folosirea unei curele sau de petrecut o perioadă întro ladă/coş afară. Această tehnică se numeşte „The Nice and the Nasties”- (lucrurile plăcute şi lucurile nasoale) nice fiind drăguţ, plăcut iar nasty fiind nasol, neplăcut şi se bazează pe metoda stiinţifică a condiţionării operative, introdusă de Skinner.

–          regula 1 . Dacă câinele tău face ceva ce îţi place, atunci fă şi tu ceva ce să-i placă

–          regula 2. Dacă câinele tău face ceva ce nu îţi place, atunci fă-i şi tu la fel

–          regula 3. Să nu renunţi niciodată până când câinele tău nu face corect ceea ce doreşti şi apoi răsplăteşte-l

     Suntem profesionişti în ceea ce priveşte utilizarea regulilor care să permită o învăţare cât mai rapidă, eficientă şi efectivă  şi de cele mai multe ori permanentă. Datorită acestui mod extrem de eficient de a comunica, putem antrena si pregăti câinii în lumea reală, acolo unde există surse de distragere a atenţiei. 

Sfatul medicului