Echipa noastră foloseşte atât cunoscutele tehnici tradiţionale şi operative de condiţionare cât şi o metodaă simplă şi eficientă bazată pe un comportament blând, afectiv şi uman.

 

Atenţie !!!!!!!!

 

     … este bine ca întotdeauna să începem antrenamentul cu o încurajare, dar pe parcurs ne vom folosi de toate cele 4 tehnici de condiţionare, în funcţie de necesitate, pentru a putea transmite animalului nostru de companie mesajul dorit.

     Din punctul de vedere al unor profesionişti, noi considerăm că orice relaţie cu animalul dvs. trebuie să se bazeze pe o comunicare clară, concretă şi cuprinzătoare. Un astfel de dialog este cea mai umană şi etică metodă de antrenament.

     Metoda noastră, reprezintă cheia succesului în abilitatea dvs de a comunica câinelui mesajul dorit ; este un mod rapid, care poate fi aplicat de la distanţă, în ciuda oricăror mijloace de distragere a atenţiei.

 

Dogma sau câinele ?

Dacă ar fi să aleg între dogmă şi câine, întotdeauna voi crede câinele.

     Metoda, este o formă unică de a învăţa câinele cum să răspundă la comenzile dvs. Aceasta poate consta întrun ton, un bip, un buz, stimulent auditiv. Noi suntem de părere că, pentru o bună relaţie stăpân- câine, este necesar un dialog verbal si non-verbal, bivalent energic, scurt şi la obiect. Utlitatea acestui obiect este nemăsurată. Sistemul „ tickle-tingle-tap” poate fi folosit în următoarele situaţii:

–          încurajare pozitivă

–          încurajare negativă

–          pedeapsă negativă

–          pedeapsă pozitivă

–          un semnal de continuare

–          o punte intermediară

–          o punte finală

–          un semnal de repetare

–          un semnal de prelungire a comenzii

–          un semnal de intensificare a comenzii

–          un semnal de mărire a vitezei

–          un semnal de repetare a comenzii şi de prelungire

     Mai mult, dacă folosiţi mai multe tipuri de stimulente auditive, puteţi stabili un fel de comunicare tip „Cod Morse”; astfel diferitele sentimente care apar vor dicta câinelui ce tip de comportament să adopte.

„Un câine indispensabil şi un adevărat tovarăş este rezultatul unui accident al naturii, o întâmplare fericită. Un astfel de câine nu se cumpără şi nici nu se caută. El există pur şi simplu. Este un câine pe care îl alegi cu suflet şi din suflet.” 

Sfatul medicului