Vreau sa va spun o noua poveste recenta din Martie 2017, despre Alexandru Bondar si doua femele ciobanesc Malinois Belgian  Daneskjold Dilara si Camil vom Ausberg doua rezultate extraordinare in 7 zile, unul in Romania la Bucuresti si altul in Grecia la Salonic.

Alexandru Bondar a devenit mai cunoscut după recorduri mondiale inca neegalate in Romania precum si pentru implicarea sa in antrenamente particulare si workshopuri din tara si strainatate.
Treaba asta spune multe despre caracterul lui, creierul lui, despre inteligenta dar si determinarea cu care face sa se intample multe lucruri bune in domeniul canin, domeniu pe care il iubeste enorm.E o poveste despre succes cu multa munca, consum emotional si enorme riscuri in spate.
Sper sa-i inspire pe multi dintre cei care vor sa reuseasca in acest domeniu, sa-si depaseasca limitele si sa ceara suportul atunci cand stiu ca exista cineva care a trecut pe acest drum si a reusit.

Va anunt cu bucurie noutati despre Alexandru Bondar si evolutia cainilor de care care se ocupa cu sarguinciozitate si determinare.

Duminica 20.03.2017,  la Bucuresti, a fost organizata Cupa Bucuresti Mondioring, selectia pentru echipa nationala reprezentativa la FMBB 2017, arbitrata de D-nul Valeer Linclau, vicepresedinte comisiei Mondioring a Federatiei Chinologice Internationale, arbitru de renume international, care a arbitrat peste 15 campionate mondiale.

17039249_206129999865672_4480810365639602290_o

 

Fiecare competitie Mondioring are o tema diferita fata de alte competitii, ordinea exercitiilor fiind la alegerea arbitrului. Exista 3 categorii cu diferente de complexitate ale exercitiilor. Ordinea de start se trage la sorti cu cateva minute inainte inceperea competitiei, imediat dupa cainele in alb ( cainele demonstrativ al parcursului competitiei).
Duminica 20.03.2017 dis de dimineata, mai exact la ora 07:30 s-a desfasurat cainele in alb pentru categoria 1. In urma tragerii la sorti am avut numarul 1 de start cu Camil.
La ora 08:05 a inceput competitia cu Camil. Alex si Camil au avut un parcurs exceptional, obtinand punctajul maxim la toate exercitiile de disciplina, de sarituri si de paza si protectie, 200 puncte din 200.
Alex si Camil au fost felicitati pentru prestatia exceptionala, fiind prima oara in lunga cariera a d-lui arbitru Vaaler Linclau, cand a punctat o prestatie cu maximul de punctaj.
Camil vom Ausberg este o catea din canisa of Braveheart Oradinum mai multe detalii le gasiti la http://www.braveheartkennel.ro/despre-noi/), canisa dedicata Ciobanescului Belgian Malinois.
Camil este un caine excelent de familie, un companion extraodinar si in acelasi timp un  caine de paza redutabil.  Camill a avut primii catei in 01.10.2016, cu Jonny de la Montagne Unique, un  etalon din Germania. Camill este de asemenea un etalon de reproductie,ea castigand si concursuri de frumusete, respectiv certificare internationala privind teste de sanatate si teste genetice.

 Antrenamentul lui Alex si al Camilei se desfasoara in cadrul Clubului Nord de dresaj canin din Oradea, sub indrumarea si  cu ajutorul presedintelui acestuia, Emil Bondar.  http://clubdresaj.ro/
  Aceasta realizare este ceva la care cu greu indrazneste cineva sa viseze, 200 de puncte din 200. In Mondioring, maxim din maxim este considerat imposibil! Valoarea acestui rezultat exceptional este potentate de d-nul arbitru international Valeer Linclau si a oamenilor de atac de top mondial.

In 26.03.2017 la Salonic in Grecia, la competitia Mediterranfan Dog Challenge 2017, aceelasi Alexandru Bondar a participat alaturi de Dilara, (cunoscuta ca si campioana mondiala in 2015 la categoria a 2-a) unde si de data aceasta a castigat locul I la categoria a 3-a. Acesta competitie a fost arbitrata de doamna Anne-Sophie Mullenders.

 

Despre Dilara am mai scris si in articolul din 21 Februarie 2017 din cotidianul Crisana

Rezultatele se vad totdeauna in timp, cu multa disciplina si antrenament Alexandru si echipa lui a reusit sa se mentina in frunte. Alex spune ca rezultatele sunt succesul echipei si ca valoarea se vede numai impreuna cu cainii lui necuvantatori.
Datorita faptului ca il admiram si ca incearca din rasputeri sa razbata in acest domeniu, ii dorim in continuare lui Alexandru, dar si echipei lui, multa determinare si succes pe acest frumos drum si il rasplatim cu acest articol.

Henry Ford spunea: “A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, sa lucrezi impreuna este un succes”.

Mediterranean Dog Challenge 2017 in imagini !!!

 

 

gallery

Sfatul medicului