Încă o premieră pentru România!

Cum va promiteam la finalul anul trecutut, povestea orădeanului Alexandru Bondar continuă.

Chiar din 1 Ianuarie 2018, Alexandru Bondar împreună cu fratele acestuia Emil Bondar, au început antrenamentele în cadrul Clubului Nord de Dresaj canin din Oradea, cu frumoasele patrupede din rasă Ciobănesc Belgian Malinois ale canisei Braveheart Oradinum

În 5-7 ianuarie 2018 a avut loc în Laleu prima etapa de Campionat Mondioring al Franței, Basse-Normandia, unde împreună cu cel mai tânăr câine al sau Makila, Alexandru Bondar a participat la un test de aptitudini sociale, brevet de Mondioring și Mondioring categoria 1 și cu Camil, o femela de 4 ani, cu care a concurat la categoria a 2.

Închipuiți-va că d upă 2 zile pe drum, Alexandru împreună cu Makila, a realizat cea mai mare performanță a unui român la acest tip de sport canin.

La doar 1 an și 7 zile, femela Ciobănesc Belgian Malinois Makilla, a obținut și premiul special pentru cel mai tânăr câine din concurs, obtinunand cu brio Testul de aptitudini sociale, brevetul de Mondioring și Mondioring categoria 1.

În cele 3 zile cât a durat competiția Alexandru împreună cu cele două femele au participat la 4 examene.

Anul 2017 a fost pe ntru Alexandru Bondar un an excelent din toate punctele de vedere, va reamintim aici câteva din performanțele sale.

În Ianuarie, a câștigat campionatul Greciei pentru Ciobănești Belgieni, cu faimoasa și cunoscută faimoasa Dilara.

În luna Martie la selecția echipei naţionale, a câştigat cu Camil la Mondioring, categoria I, cu un rezultat excepţional – maximul de punctaj 200 de puncte din 200.

În Martie în Grecia, la Salonic, Alex a urcat pe podium tot la categoria a III-a cu Dilara, unde a obţinut premiul I.

În 30 aprilie, în Germania, la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB, a obținut Locul III Mondial la Mondioring categoria 3, tot cu Dilara (precizăm că la acest eveniment la care au participat cei mai buni conductori şi câini din lume).

Rezultatul din Germania de la Halle an der Saale reprezintă cea mai mare performanţă și cea mai valoroasă medalie din domeniul canin românesc din toate timpurile, reprezentând o premieră pentru Oradea și pentru România.

Pe parcursul anului Alexandru Bondar arbitrat mai multe competiții canine atât în România cât și în străînătate, Franța, Belgia, Cehia.

Pentru cei care nu au aflat încă ce este Mondioringul va facem o scurtă prezentare.

Mondioringul a fost elaborat de mai mulți experţi mondiali, în ideea utilizării a diferite părţi din sporturile canine naţionale Ring Francez, Ring Belgian etc., deja existente, şi de a permite o asociere mai cuprinzătoare a tuturor pasionaţilor de câini de lucru, începători sau avansaţi. El reprezintă o formă de divertisment pentru spectatori, un joc de dificultate crescândă pentru participanţi şi o activitate sportivă competiţională pentru pasionaţii de dresaj canin.

Scopul Mondioringului este de a evidenţia aptitudinile câinelui, calitatea pregătirii sale şi, în special, moştenirea genetică a acestuia. În esenţă, este vorba de trei grupe de exerciţii: exerciţii de subordonare, exerciţii de săritură, exerciţii de muşcătură. Pentru fiecare grupă, ordinea exerciţiilor se stabileşte la începutul fiecărei competiţii prin tragere la sorţi şi va fi aceeaşi pentru toţi concurenţii. Pentru a fi accesibil unei game cât mai mari de pasionaţi, Mondioringul are trei niveluri de dificultate cat 1 cea mai ușoară, cat II media și cat III cea mai grea și râvnită categorie.

În ceea ce-l privește pe Alexandru Bondar, acesta poate fi găsit pe

www.clubdresaj.ro și pe pagină de Facebook: Malinois Braveheart Oradinum.

By

SEP

Sfatul medicului