”Eram în clasa a 8-a când a început toată treaba asta, pe care am dezvoltat-o în paralel cu job-urile pe care le-am avut. Niciodată nu m-au interesat nivelul local sau național, ci mereu am fost interesat de nivelurile mondiale. (…)

Chestia asta am încercat să o promovez (care nu există în România nici acum)- un sistem și o organizare care în afară ca și activitate socială sunt foarte multe cluburi care se preocupă ca obiectul de activitate să se ocupe de câini, respective de stăpâni, adică un om care habar nu are de ce înseamnă un câine, să ajungă să iubească un câine, să-l poată controla și, practic, modul de viață al amândurora crește considerabil. E dificil ca să lucrezi un câine, să-l faci util, fie că-i utilitatea ta personală, fie că-i pentru societate, fără să ai un minim de condiții.

Pentru a avea rezultate bune  contează în primul rând echipa, ce cunoștințe ai și deschiderea. Echipa e cea mai importantă fiindcă dacă nu are cine să te ajute, să îți arate ce să faci, nu ai cum să mergi mai departe, iar acestea contribuie la eficiență și randament.”

dsc_20032

Cum se face un dresaj canin de calitate în Oradea ?

Dresajul canin și terapia cu câini îmi erau cunoscute când am ajuns în Oradea. Voiam totuși să înțeleg mai bine tainele acestui domeniu și mai ales, beneficiile pe care le are pentru comunitate. Știam că este cineva aici în oraș care se dedică trup și suflet acestui domeniu atât prin clubul înființat-Club Nord de Dresaj Canin Oradea cât și ca arbitru IPO și mondioring.

Ne întâlnim în miezul zilei în centrul orașului aproape de parcul 1 decembrie.

Impresia inițială a fost că am întâlnit un tip dur și foarte ocupat. Din vorbă-n vorbă, explicându-i mai multe despre ce fac, impresia inițiala se șterge.  Descopăr că am de a face cu un profesionist, un om perfecționist pe care lucrul cu câinii reprezintă un scop demn de urmat.

-Ziggy eu gândesc în termeni de super performanță, nu gândesc în jumătăți de măsură. Prefer să pot să fiu atent pe teren, două ore cu un câine cu maximum de eficiență decât 10 ore mecanic

Ascultându-l îmi dau seama cât de mult l-a transformat pasiunea pentru câini din copilărie și până în prezent.

-Un câine poate să facă mult mai multe decât lucrurile cu care ne-am obișnuit, adaugă el la un moent dat.

-Trebuie să cunoști psihologia omului și a câinelui, să îndeplinești nevoile amândurora. Ce este foarte important legat de timp, nu este volumul ci calitatea timpului investit.

Povestește apoi despre Canisa de ciobănesc german malinois prin care trimite câini în toată lumea în special în Belgia.

De ce pentru mine asta e cel mai important ? E ca și cum ai vinde orez în China. Dacă ei au încredere în mine, înseamnă că am ajuns la standardele de acolo.

Omul pe care l-am întâlnit în acea după amiază mi-a arătat că dresajul este o artă, pe care dacă o încerci, își răsfrânge binecuvântările în toate celelalte aspecte ale vieții.

Sursa: http://zigzagprinromania.com

Sfatul medicului