Primele ore pentru  cainii tineri sau adulti sunt de obicei destul de salbatice si agresive.

     Cainii latra sau trag de lesa si ii fixeaza pe ceilalti caini.Cainii indeparteaza mancarea,si jucariile, resping orice incercare de dresaj si isi resping stapanii, acestea fiind ,de obicei,motivele  pentru care se vine la dresaj.

     Dresajul cainilor adulti poate fi frustrant sau coplesitor,dar asta nu e vina cainilor sau a stapanilor (care gresesc de cele mai multe ori “din prea multa dragoste”),ci mai degraba de vina sunt tehnicile nepotrivite folosite sau lipsa dresajului la timp.

     La Clubul Nord de dresaj canin  avem cursuri de comportament, cu tehnici create special pentru caini adulti.  Aceste tehnici au fost dezvoltate de catre noi si se bazeaza pe experienta acumulata in 20 de ani, din diverse colaborari si stagii nationale si internationale.

     Conditionarea clasica relaxata  si tehnicile unice de recompensa, gen totul-sau-nimic,  fac dresajul cainilor adulti sa fie simplu,eficient,surprinzator de calm,si mai presus de acestea,recompensator.

     Exercitiile de inceput se focalizeaza pe recaptarea atentiei,castigarea  increderii, a calmului si stabilitatii. In timpul exercitiilor inovatoare de educare  a atentiei, caini invata sa paseasca in mod calm in lesa si sa stea,sa se aseze ca bonus.Metodele  cu recompensa totul-sau-nimic sunt de-a dreptul magice.

     Odata ce ati invatat sa controlati energia si exuberanta cainelui, si cainele deja a obtinut unele elemente de control si acum da dovada de atentie normala,e o perspectiva mult mai usoara sa se foloseasca tehnici de dresare cu ajutorul jucariilor sau a recompensei pentru a-l invata deprinderile de baza necesare pentru un caine manierat-sa se aseze culcat,sa stea ,sa se opreasca ,sa se plimbe in lesa si sa salute politicos, si cum sa le aplicati in viata voastra zilnica.

     A1  e  un curs excelent pt caini care nu au mai fost dresati anterior, sau pt caini care au nevoie de o reimprospatare a deprinderilor ruginite.

Orele de la Clubul Nord de dresaj sunt pt oameni prietenosi si pt oameni care iubesc cainii; cursul nu e un loc in care sa se rezolve probleme de conduita umana sau canina.

     In cea mai mare parte, cursurile sunt tinute cu cainii in lesa pana suntem siguri ca toti cainii sunt prietenosi, si e sigur pentru cei prezenti sa fie lasati sa se joace sau sa invete fara lesa. Daca cainele dumneavoastra este agresiv fata de alti caini sau daca e sperios sau neprietenos cu oamenii, aveti nevoie de o consultatie privata si suntem incantati sa va ajutam cu toate cunostintele noastre.

Sfatul medicului