Disciplina Companie 1 si Disciplina Companie 2

Pentru câini prietenoşi cu vârsta de minimum 6 luni şi pentru adulţi

gradinita_icon_01

În cea mai mare parte, cursurile pentru câini adulţi se ţin cu ajutorul lesei până ne asigurăm că aceştia  sunt prietenoşi cu oamenii şi cu alţi câini şi dresajul fără lesă se poate aplica în siguranţă. La început, cursurile pentru adulţi implică învăţarea controlului şi a canalizării energiei, a exuberanţei şi entuziasmului câinelui, prin învăţarea controlului si a auto controlului, calmului şi atenţiei. După aceea se trece la învăţarea obedienţei primare – va fi mult mai uşor.

DC 1 – câini bine-crescuţi

pentru câini prietenoşi mai mari de 6 luni şi adulţi

Taxa de participare: 100 €

 

 

CERINTE: 

vârsta câinelui mai mare de 6 luni, să fie prietenos cu oamenii şi cu alţi câini, să aveţi dovada vaccinului antirabic.

Este un curs excelent pentru câinii care nu au mai fost dresaţi anterior şi pentru câinii care au nevoie de o reîmprospătare a cunoştinţelor deja învăţate.

Tehnicile aplicate, absolut unice şi inovatoare, de genul „tot sau nimic”, fac lecţiile de antrenament pentru câinii adolescenţi şi adulţi, o experienţă absolut remarcabilă. Primele exerciţii se bazează pe relaxare, contact şi recâştigarea atenţiei; astfel se facilitează învăţarea exerciţiilor  simple: chemarea, „şezi”, „culcat”, oprirea din mers, plimbarea în lesă şi salutul politicos.

La câinii tineri sau adulţi, primele ore pot fi destul de „sălbatice” şi agresive. Câinii latră sau trag de lesă şi îi fixează pe ceilalţi câini. Câinii refuză mâncarea şi jucăriile, resping orice încercare de dresaj şi îşi resping stăpânii; de obicei, acestea sunt motivele pentru care se vine la dresaj.

Dresajul câinilor adulţi poate fi frustrant sau copleşitor, dar trebuie ştiut că nu este vina câinilor sau stăpânilor, ci mai degrabă lipsa informaţiilor, greşelile făcute din prea multă dragoste, a tehnicilor nepotrivite folosite sau lipsa dresajului la momentul potrivit – din timp.

Clubul nostru vă oferă cursuri de comportament şi dresaj cu tehnici create special pentru câini adulţi. Condiţionarea clasică, relaxată şi tehnicile unice de recompensă gen „tot sau nimic”, fac ca dresajul câinilor adulţi să fie simplu, eficient, surprinzător de calm, şi mai presus de acestea, recompensator.

O dată ce aţi învăţat să controlaţi energia şi exuberanţa câinelui, iar câinele a obţinut deja unele elemente de control, veţi observa atenţia sporită a câinelui. Folosirea tehnicilor de dresaj prin recompensă sau cu ajutorul jucăriilor reprezintă o perspectivă mult mai uşoară pentru învăţarea deprinderilor de bază necesare unui câine manierat – să vină la chemare, să facă culcat, să facă „şezi”, să se oprească, să se plimbe în lesă şi să salute politicos.
Cursurile noastre sunt destinate iubitorilor de câini şi oamenilor prietenoşi; problemele de conduită nu se rezolvă pe terenul de antrenament.

În cea mai mare parte, cursurile sunt ţinute cu câinii în lesă, până avem siguranţa că toţi câinii sunt sociali şi prezintă siguranţă pentru ceilalţi câini şi pentru oamenii prezenţi. Dacă câinele dumneavoastră este agresiv faţă de alţi câini sau dacă este speriat sau antisocial cu oamenii, aveţi nevoie de o consultaţie privată.

DC 2 – câini educaţi

exclusiv pentru câinii absolvenţi ai cursului DC1

Taxa de participare: 100 € 

 

CERINTE: 

absolvirea cursului  DC 1, să fie prietenos cu oamenii şi cu alţi câini, dovada vaccinului antirabic.

Scopul nostru este să îi facem pe stăpâni să se bucure de bucuria nestăvilită a câinilor pentru viaţă, prin transformarea  exuberanţei câinelui (hiperactivitatea, săritul, lătratul, trasul de lesă) într-o ascultare la fel de entuziasmată. Accentul cade pe execuţia comenzilor rapid şi eficient indiferent de excitanţi.

Test avansat de obedienţă şi certificare

Pentru a finaliza nivelul avansat de disciplină/obedienţă al scolii noastre şi pentru obţinerea unui certificat în acest sens, câinele dvs. trebuie să răspundă la următoarele comenzi, prin folosirea unei singure comenzi voce şi unui singur semnal cu ajutorul mâinii. Corecţiile verbale sau din lesă nu se acceptă. Jucăriile sau alte recompense nu sunt permise decât după finalizarea completă a tuturor exerciţiilor. În timpul exerciţiilor nu este permisă deţinerea de jucării sau recompense. Pe parcursul desfăşurării examenului şi a probelor, câinele nu va fi ţinut în lesă; este permisă folosirea unor „lese scurte”. Se interzice purtatul zgîrzii de antrenament, cu excepţia unei zgarde din nilon sau piele.

Pentru a absolvi nivelul avansat de obedienţă, câinele dvs trebuie să fie capabil să execute următoarele comenzi:

  •  Comenzile culcat, şezut şi stai din orice poziţie (de la aprox 10 m) folosind comenzi vocale.
  • Aport/chemare de la 20m, însoţită de comada automată „şezi” în faţa dvs. şi întoarcere obligatorie în poziţia de baza.
  • Comenzile şezi, culcat, stai din mişcare (în timp ce conductorul continua miscarea).
  • Revenire in pozitia de baza din  şezi din mişcare, culcat şi stai din mişcare.
  • Comenzile „şezi”, „culcat” şi „stai” în timpul unei chemări formale de la aprox 30 m
  • Refuz de mâncare/recompense oferite de un instructor/antrenor, în timp ce câinle se află în poziţie de şezut sau culcat iar infractorul nu este la vedere. Mâncarea poate fi aruncată sau oferită din palmă.
  • Câinele trebuie să mentina pasul in timp de dvs alergaţi sau mergeţi având un tempo rapid, normal sau încet si luarea pozitiei de baza la oprire
  • Finalizarea comenzii „astepti  2 minute” (dresorul/antrenorul nu se află la vedere – folosirea unor tehnici de distragere a atenţiei)
  • Finalizarea comenzii  „culcat  20 minute” (dresorul/antrenorul nu se află la vedere- folosirea unor tehnici de distragere a atenţiei)

Sfatul medicului