Dresaj competitional: Schutzhund / IPO si Mondio Ring

Cursuri de dresaj competitional pentru impatimiti. Ne adresam prin aceste cursuri exclusiv crescatorilor de caini de rasa pasionati si dornici sa obtina diverse titluri pentru cainele lor atat pe plan national cat si international.

dog_icon_white

Schutzhund / IPO

Este un sport cu multe provocări, compus din 3 părți (obiedience – ascultare, tracking – urmărire și protection – protecție). A fost inițial conceput ca și test de rasă pentru ciobănescul german și a devenit progresiv un sport popular, dar s-a dezvoltat totodată în continuare ca și test de rasă.

Ca și sport, mai multe țări organizează competiții regionale și naționale. În Germania, competiția (WUSV) se ține anual, respectând legile internaționale ale FCI.

Titluri Schutzhund / IPO:

• BH – obedienta de bază și test de temperament
• SchA / APr 1-3 – doar ascultare și protecție
• SchHI / IPO1 – primul nivel
• SchHII / IPO2 – al doilea nivel
• SchHIII / IPO3 – nivel de top
• OB / UPr 1,2,3 – titluri separate de obediență
• TR / FPr 1,2,3 – titluri separate de tracking
• FH 1,2, IPO FH – titluri de tracking avansat
• AD – titlu de anduranță (pentru a fi demni de rasa de care aparțin)

Schutzhund, dacă se respectă un dresaj potrivit, oferă o arenă unde poți învăța mai multe despre agresiune și unde câinele tău va reacționa la situații stresante. Câinele va învăța să își controleze impulsurile și să învețe să îl asculte pe stăpânul său chiar și într-o stare de surescitare extremă. Această experiență va forma un câine cu un comportament foarte bun. Durata și extinderea dresajului ajută și ele la crearea unei legături foarte strânse între câine și instructor.

Schutzhund este însă menit să fie un test, câinele ar trebui să demonstreze agresivitate în faza de protecție, iar atentatorul, asistentul sau omul de atac trebuie să fie adversari pe măsură, care să testeze curajul câinelui.

Mondio Ring

Mondioring este compus dintr-o serie de exerciții menite spre a fi executate de către echipa câine-instructor în categoriile obediență, agilitate (sărituri) și protecție. La nivelul Mondioring III, există un total de 17 exerciții, de executat fără întrerupere, ce durează aproximativ 45 minute. O posibilitate interesantă în Mondioring este faptul că unui câine care a luat titlul într-un alt sport de protecție – de exemplu French Ring sau Schutzhund – îi este permis să intre în Mondioring la nivelul atins în propria țară.

Obediența în cadrul Mondioring se bazează pe funcționalitate, accentul căzând pe capacitatea de control în ciuda diversiunilor. Săriturile în cadrul Mondioring testează structura și voința câinelui. Faza de protecție din competiție cere de la câine dovedirea unui nivel de control extraordinar.
Un câine Mondioring participă la fiecare nivel fără zgardă sau lesă, testându-se astfel de la bun început controlul animanului. Complexitatea câmpului de exercițiu, combinată cu cerințele de control la un nivel extrem verifică dacă animalul posedă „un cap limpede” și un caracter excelent.

Fiecare competiție are o temă – asemenea unei scene de teatru amplasate pe un câmp. Rechizite, scenarii și elemente de distragere a atenției sunt plasate în puncte strategice de-a lungul câmpului de exercițiu. Deși exercițiile rămân aceleași la fiecare competiție, ordinea și punerea lor în scenă se va schimba în funcție de creativitatea fiecărui arbitru. Nu există două competiții identice, astfel împiedicându-se posibilitatea de a pregăti un câine prin învățarea „pe de rost”.

Cerinte

Pentru a putea participa la aceste cursuri este nevoie sa deveniti membru al clubului nostru. Pentru informatii legat de inscrieri…  
 

Contacteaza-ne!

Sfatul medicului