Un super seminar Mondioring cu Carmelo&Paolo Pecora la Clubul de dresaj canin Oradea

 

Scopul concursurilor de mondioring e de a pune în valoare aptitudinile câinelui,calitatea dresajului, măiestria handlerului, patrimoniul genetic al câinelui.

Ca și majoritatea sporturilor de protecție, Mondioring este compus dintr-o serie de exerciții menite spre a fi executate de către echipa câine-instructor în categoriile obediență, agilitate (sărituri) și protecție. La nivelul Mondioring III, există un total de 17 exerciții, de executat fără întrerupere, ce durează aproximativ 45 minute. O posibilitate interesantă în Mondioring este faptul că unui câine care a luat titlul într-un alt sport de protecție – de exemplu French Ring sau Schutzhund – îi este permis să intre în Mondioring la nivelul atins în propria țară.

Obediența în cadrul Mondioring se bazează pe funcționalitate, accentul căzând pe capacitatea de control în ciuda diversiunilor. Săriturile în cadrul Mondioring testează structura și voința câinelui. Faza de protecție din competiție cere de la câine dovedirea unui nivel de control extraordinar.

 

Un câine Mondioring participă la fiecare nivel fără zgardă sau lesă, testându-se astfel de la bun început controlul animanului. Complexitatea câmpului de exercițiu, combinată cu cerințele de control la un nivel extrem verifică dacă animalul posedă „un cap limpede” și un caracter excelent.

Fiecare competiție are o temă – asemenea unei scene de teatru amplasate pe un câmp. Rechizite, scenarii și elemente de distragere a atenției sunt plasate în puncte strategice de-a lungul câmpului de exercițiu. Deși exercițiile rămân aceleași la fiecare competiție, ordinea și punerea lor în scenă se va schimba în funcție de creativitatea fiecărui arbitru. Nu există două competiții identice, astfel împiedicându-se posibilitatea de a pregăti un câine prin învățarea „pe de rost”.

 

 

Sfatul medicului