Născut în Oradea, instructor atestat FCI, etolog canin şi arbitru chinolog, Alexandru Bondar, este o persoană dedicată educaţiei şi relaţiei căţel-om/stăpân, este un om care construieşte şi apoi vorbeşte.

Este antrenorul care acţionează, proiectează mental, perfecţionează şi dă mai departe informaţia. Este un antrenor perseverent care a participat şi a organizat multe seminarii pe teme chinologice, a câştigat multe premii naţionale şi internaţionale în acest domeniu, culminând cu cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial. În Oradea, la nivel local, a organizat seminarii gratuite de informare în şcoli şi pe terenul de lucru de pe strada Făgăraşului, cu scopul de a da încredere copiilor şi locuitorilor orădeni cu privire la educaţia canină.

În anul 2005, a creat canisa Braveheart Oradinum cu scopul de a promova şi menţine această rasă ciobănesc belgian Malinois, un câine fără frică, cu aptitudini şi instincte excelente, un câine sănătos şi cel mai important lucru, un excelent câine de familie. Aceştia sunt atent selectaţi atât din punctul de vedere genetic, cât şi din cel al aptitudinilor şi instinctelor de muncă.

Astfel, căţeii de ciobănesc belgian Malinois din canisa Braveheart Oradinum sunt cu garanţie şi cu pedigree, găsindu-se în acest moment pe toate continentele lumii ca şi câine de companie, de sport şi servicii armate şi nearmate. Malinois este o rasă deosebită, cu o capacitate incredibilă de a se ataşa de stăpânii lor, de a-i urma pretutindeni, indiferent de condiţii, de a fi fideli până la moarte, cerând în schimb doar puţină afecţiune şi atenţie. Selecţia, capacitatea de muncă şi de adaptare, calitatea sistemului nervos sunt doar câteva din calităţile care recomandă această rasă. Iar în schimbul puţinelor lucruri pe care le primesc de la stăpâni, ei oferă totul: devotament, afectivitate, loialitate. Un malinois este capabil să-ţi schimbe starea de spirit, nu cerşeşte dragostea stăpânului, dar privirea sa spune totul, privirea sa topeşte şi cele mai împietrite suflete.

Scopul canisei create este promovarea unei rase mai puţin cunoscute în acest moment, dar cu un imens potenţial, recunoscut de mult în ţările occidentale şi foarte prezentă ca rasă la Campionate Mondiale De Muncă şi la evenimente canine de anvergură în domeniul utilitar, şi de asemenea prezentă în armatele şi poliţiile din toată lumea. Obiectivul acestei canise este de a reproduce exemplare deosebite din punct de vedere sportiv şi utilitar, care să dezvolte şi să crească mai departe calitatea acestei rase.

Citeste intreg articolul pe Crisana.ro

 

Sfatul medicului